4G op uw telefoon

Instellen van APN voor 4G abonnementen
Voor gebruikers van een KPN Mobiel 4G abonnement is het mogelijk om tot 10* sneller internet te gebruiken op de mobiele telefoon.

Om nu en in de toekomst het maximale uit het 4G-netwerk te halen, heb je 4 zaken nodig. Deze zaken hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

Heb je een toestel dat geen 4G ondersteunt, maar wel een 4G abonnement, dan moet je wel handmatig de instellingen in je toestel wijzigen om te kunnen internetten. Lees meer hierover onder stap 3.

1. Een geschikt toestel en SIM-kaart
Om gebruik te maken van 4G snelheid heb je een toestel nodig dat de juiste frequenties ondersteunt. KPN maakt gebruikt van de Europese standaard voor 4G (800MHz). De Apple iPad 4, de iPhone 5 en BlackBerry ondersteunen de frequentie om het 4G netwerk van KPN te gebruiken niet.
De volgende toestellen zijn wel geschikt voor het gebruik van het 4G netwerk:

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 mini
Samsung Galaxy Express
HTC One 4G zilver/zwart
HTC One SV 4G
Sony Xperia Z 4G
Sony Xperia SP 4G
Nokia Lumia 820 4G
Nokia Lumia 920 4G
Blackberry Q10 4G
LG Optimus F5

Ook als je geen geschikt toestel hebt, maar wel een 4G abonnement, moet je een instelling in je toestel doen om te kunnen internetten. Lees meer hierover onder stap 3.

Oudere SIM-kaarten bieden geen 4G netwerk ondersteuning, je hebt een SIM-kaart van na 2006 nodig om gebruik te kunnen maken van 4G. Neem contact op met onze helpdesk indien de SIM-kaart ouder is.

2. Een geschikt abonnement
Je dient te beschikken over een MB-bundel met 4G snelheid. Deze bundel is alleen beschikbaar bij KPN Mobiel abonnementen vanaf 4 februari 2013.

Let op: niet met alle BlackBerry kun je gebruikmaken van een 4G abonnement.

3. De juiste instellingen op je toestel
Om gebruik te maken van het 4G netwerk dient de APN (Access Point Name) op het toestel goed ingesteld te staan.. Dat is een technische instelling in het toestel dat ervoor zorgt dat het toestel de juiste verbinding met het internet maakt. Niet alle toestellen die 4G ondersteunen, hebben automatisch de juiste instellingen. Deze moet je handmatig wijzigen om te kunnen internetten. Ook als je een toestel hebt gekocht dat 4G niet ondersteunt, maar wel een 4G abonnement hebt, of je besluit om het abonnement aan te passen (van of naar 4G internet), moet je de instellingen wijzigen.
Gebruik bij uw 4G abonnement de APN: KPN4G.nl

4. Dekking van het 4G netwerk van KPNVanaf juli biedt KPN 4G dekking in de hele Randstad en is 4G daarmee beschikbaar voor meer dan 50% van de Nederlandse bevolking. KPN rolt in hoog tempo 4G in de rest van het land uit. Via http://www.kpn.com/prive/service/Mobiel/coveragechecker.htm kunt u de huidige dekking binnen Nederland zien.