De stichting telecom- & internetgebruikers Nederland doet regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen en trends binnen de telecomsector en publiceert dit in een whitepaper. Hieronder kan je de whitepapers gratis downloaden in PDF.

De kans dat jouw organisatie te maken krijgt met digitale criminaliteit is erg groot. Dat geldt ook voor de kans dat jouw MKB-organisatie niet voldoende is voorbereid op de gevolgen van zo’n incident. Dit blijkt onder meer uit onderzoek dat de overheid heeft laten uitvoeren. sTN brengt met deze whitepaper het probleem in kaart en zet de belangrijkste aandachtspunten op een rij. Verder staan er tips in voor het geval jouw organisatie toch te maken krijgt met cybercriminaliteit.

Het gebruik van clouddiensten staat sterk in de belangstelling. Ze brengen MKB-ondernemers gemak, flexibiliteit, toegang tot extra functionaliteiten en dat vaak tegen lagere kosten. De industrie van clouddiensten is nog jong en onvolwassen. Dat zorgt voor extra risico’s met betrekking tot bedrijfscontinuïteit, wet- en regelgeving, privacy en uitwisselbaarheid van gegevens.

Draadloze netwerken blijven zonder periodieke aandacht niet optimaal werken. Het netwerk is immers onderdeel van een dynamische omgeving. Storende elementen en het gebruik van het netwerk verandert in de loop van de tijd. Door het gebruik en de prestaties van het netwerk in kaart te brengen, kunnen problemen worden voorkomen.
In deze whitepaper lees je hoe je een veilig draadloos netwerk opzet.